Ga naar de inhoud

Covidmaatregelen update 5/12

Volgend op de recente beslissingen en aanbevelingen van de Federale Overheid inzake de Corona crisis, gaan volgende wijzigingen van start vanaf zondag 5 december:

  1. Scoutsactiviteiten zullen alleen nog maar buiten doorgaan. Graag warme en regenbestendige kledij meegeven aan jullie kinderen.
    Bij een besmetting vragen we om dit door te geven aan de takleiding omdat wij dit als organisatie dienen op te volgen. Met deze informatie gaan wij vertrouwelijk om.
  2. Alle leden moeten een mondmasker meenemen. Buiten moet dit niet gedragen worden, maar als de kinderen bijvoorbeeld naar de wc gaan moeten ze dit opzetten.
  3. We scheiden onze takken zoveel mogelijk. Voor de zeehonden- en welpentak zal terug de achterste poort worden gebruikt om de kinderen te ontvangen.
  4. Het winterfeest op zondag 12 december wordt afgelast. Om toch nog een winterse sfeer op de basis te brengen voorzien we van 16u – 18u wel nog een kraampje met de fotokalenders, take-away glühwein & warme chocomel (vergeet je thermos niet mee te brengen ) en kerstkransen! De opbrengst van dit warme kraampje gaat integraal naar de algemene scoutswerking.
    Bestellen van kalenders en kerstkransen kan via deze links:
  5. Het kerstkamp wordt afgelast. In de komende weken wordt het reeds betaalde inschrijvingsgeld teruggestort. Graag uw begrip dat dit even kan duren omdat dit manueel wordt gedaan. De leidingsploeg communiceert nog via mail en per tak een vervangprogramma voor het kerstkamp. Dit zal ook op de website komen te staan.
  6. Onze kantine zal open zijn volgens de geldende horecamaatregelen. Mondmaskers wanneer u rechtstaat, max 6 personen per tafel en uw covidsafe ticket laten scannen bij de toog.