Zeilcursus Getijden

Ahoy deelnemers van de zeilcursus op getijdenwater ⛵, 
Hierbij een kleine update naar aanleiding van de recent gewijzigde maatregelen voor de paasvakantie. Alle wijzigingen staan in deze mail in het rood aangeduid.
 
Afgelopen vrijdag werden de coronamaatregelen omtrent de paasvakantie gecommuniceerd. 
Voor de cursus zeilen op getijdenwater wil dit zeggen dat we deze niet kunnen organiseren in de paasvakantie zoals gepland. 
 
Maar niet getreurd, we hebben reeds een alternatief programma voor jullie ontwikkeld. Hieronder vinden jullie alle concrete info omtrent het alternatieve programma. 
 
🌊 Praktijkcursus zal plaatsvinden de laatste week van augustus ( voorlopige datums van 20/8 tot 27/8, wordt nog definitief gecommuniceerd). Er zal ten gepaste tijden een methode voorzien worden om je opnieuw in te schrijven of je uit te schrijven mocht je de geplande moment niet kunnen deelnemen aan de cursus.
 
🌊 Theoriedagen blijven zoals gepland. Dus op zaterdag 27/03 kan je vanaf 14h vragen stellen aan ons omtrent de theorie die zal bevraagd worden op het examen. 
 
         Graag je vragen op voorhand doorsturen naar zcgetijden@dewildeeend.be. Dan kan de vraag grondig voorbereid worden!                                                                                     
🌊 Theorie-examen zal plaatsvinden op zaterdag 3/04 om 15h op het landelijke secretariaat van FOS (Zwijnaardsesteenweg 93, 9000 Gent). Wij verwachten hier de mensen die nog geen examen hebben afgelegd (vorig jaar) of die vorig jaar niet slaagden voor hun examen. We plannen aansluitend op het examen nog een klein informeel moment omtrent tochtplanning en handige zaken om te weten voor tijdens de praktijkcursus. We kijken ook om die avond samen iets te eten. (Officiële uitnodiging volgt)
Deze dag wordt geannuleerd en we voorzien het theorie-examen tijdens de geplande cursus in augustus. Voor het informeel moment omtrent tochtplanning en dergelijke proberen we iets in te plannen tijdens de paasvakantie per eenheid (online of life). Deze concrete info proberen we jullie zo snel mogelijk door te sturen.                                         
🌊 Informeel moment voor jongeren die hun examen al deden en hiervoor slaagden vorig jaar zal plaatsvinden op zondag 11/04 om 16h. We plannen een moment waarbij we info en uitleg geven omtrent tochtplanning alsook het overlopen van een aantal handige zaken tijdens de praktijkcursus. Een hapje en drankje zal die middag & avond ook voorzien worden.   (Officiële uitnodiging volgt)
Dit informele moment proberen we te organiseren ergens in de tweede week van de paasvakantie (life of online) per eenheid. Deze concrete info proberen we julie zo snel mogelijk door te sturen.                                                                                                                                                                                                                                                  
Graag vestigen wij nog even de aandacht op een aantal belangrijke aspecten:
 
🐬 Alle info omtrent de te kennen leerstof voor het theorie-examen is terug te vinden via deze link info theorie zeilcursus
 
🐬 Voor een goede voorbereiding van het theorie-examen en voor een vlot verloop van de theoretische onderdelen op de praktijkcursus, vragen wij dat iedereen in het bezit is van een cursus roeien en zeilen op stromend water. Deze kan besteld worden via de online          webshop van FOS of opgehaald worden op woensdagnamiddag ( FOSSHOP).
 
🐬 Het geplande vragen moment op zaterdag 27/3 zal online plaatsvinden. Hierbij geven we jullie alvast een link om die middag in de loggen  (https://meet.google.com/bee-pdtt-zpj). We zijn ter beschikking vanaf 14h en blijven tot al jullie vragen beantwoord zijn. Vragen kunnen reeds op voorhand gemaild worden naar zcgetijden@dewildeeend.be. Dan kan de vraag al grondig voorbereid worden. 
 
Graag willen wij jullie allen al bedanken voor jullie geduld en flexibiliteit! 
Heel veel succes en tot snel 🍀!
 
⛵ Wikke W. (hoofdinstructeur) & Stephanie S. (cursusverantwoordelijke)   ⛵

Theorie

overzicht theorie

Voorbeeldvragen voor het examen (1)

Voorbeeldvragen voor het examen (2)

Deze voorbeeldvragen werden willekeurig uit onze database gehaald, op het examen zal je andere vragen krijgen! Door deze vragen krijg je dus een indruk van de moeilijkheidsgraad van het examen. Veel succes!

Vragen kunnen reeds op voorhand gemaild worden naar zcgetijden@dewildeeend.be. Dan kan de vraag al grondig voorbereid worden.