1. Inschrijving nieuwe leden
 2. Nieuwe leden lezen hieronder hoe en wanneer ze zich kunnen inschrijven voor een gratis Sea Scouts proefperiode van 4 weken.
  Elke zondag(namiddag voor zeehondjes) met leeftijdsgenootjes samen spelen, kamperen in de volle natuur, zelf koken, zeilen, gek doen, je verkleden, maar vooral héél veel plezier maken: dat is scouting!

  Lijkt je dat wel wat, kom dan op zondag eens langs voor een kennismaking. Stuur alvorens langs te komen even een mail naar om te kijken of er zeker iemand aanwezig is.
  Onze ledenadministratie zal u op dat moment te woord staan en graag al uw vragen beantwoorden.

 3. Gratis proefperiode
 4. Alle nieuwe leden krijgen bij het inschrijven automatisch een proefinschrijving. Met deze formule, aangeboden door FOS Open Scouting, kan iedereen gratis 4 weken proberen of Sea Scouting iets voor hem/haar is. Tijdens deze proefinschrijving geniet je van dezelfde verzekering als onze vaste leden (deze verzekering dekt geen overnachtingen, als je wenst deel te nemen aan kampen of weekends moet je je dus eerst definitief inschrijven).

 5. Definitief inschrijven
 6. Je lidgeld overschrijven

  Je kan je definitief inschrijven door het correcte bedrag over te maken op het rekeningnummer 733-1661754-77. Het lidgeld vervat: lidgeld groep, aansluiting Federatie, ongevallenverzekering, BA-verzekering en een abonnement op het Toplichtje.

  1ste jeugdlid per gezin: €71
  volgende jeugdleden per gezin: €69
  Sleper en +18-jarigen: €47
  Leiding: €43

  Je gegevens controleren

  Je lidkaart krijg je na definitieve inschrijving. Controleer of de gegevens op je lidkaart correct zijn. Heb je deze (nog) niet ontvangen of ben je ze verloren, neem dan contact op met de .

 7. Waarom Lidgeld?
 8. Het lidgeld komt uitsluitend ten goede aan de leden. Het dient om de werking van onze eenheid een scoutsjaar lang mogelijk te maken. Het lidgeld omvat o.a.: lidgeld groep, aansluiting Federatie, ongevallenverzekering, BA-verzekering en een abonnement op het Toplichtje.